E
ndast bokade besök
Boka gärna via mail eller smsFörgyllning av massiva träslag så som valnöt, ek, björk och ask.

Jag förgyller högblankt eller matt. Med eller utan textur.

Här används 24 karats guld, palladium, citron-guld och champagne-guld.

I denna film ovan så ser du ett ställ som jag skapat och där hörnproverna syns som har äkta ädelmetaller.


Hela ramen är gjord från grunden med att sätta ihop listen, slipa den, försegla träet, maskera, lägga grund, pensla på bole, läggningsvätska, applicera ädelmetall och till sist putsa guldet så det blir blankt och fint.
Om man nu vill ha det blankt vill säga, för det finns även möjlighet att få matt förgyllning.

Här ser du ett hörnprov av massiv ek med citron-guld.

Här till vänster förgylls en ram med palladium. Bladen är 80x80 mm stora och med stor försiktighet tas bladen upp med en speciell guldläggarpensel. Den är extra bred och väldigt tunn.
Här till höger ser du olika verktyg som används vid förgyllning. Den smala kniven för att dela ädelmetallen med. Den är inte skarp så att man skär sig utan den är som en jämn och fin smörkniv.
Du ser även agatstenar som man polerar guldet med för att det ska bli blankt.

-
Förberedelserna innan man kan applicera ädelmetallbladen är A och O inom förgyllning. Försegling av träet och sedan lager efter lager av gesso(grundering) läggs på i tunna skikt för att sedan slipas med sandpapper och stålull för att få en så jämn yta som möjligt. Här till vänster ser du två prover som håller på att grunderas.

-Alla dessa tre bilder visar hur vackert det kan bli om man förgyller en ram. Det är en äkta valnötsram förgylld med palladium.

Fotografiet är printa på Canson Infinity Edition Etching Rag och passepartouten är 3 mm tjock och ger ett ytterst fint djup till bilden.


Har du frågor om inramningar och prints? Jag hjälper dig!
Kontakta mig idag

0709 79 89 08

info@miop.se

Bästa kontaktalternativet

Stora Nygatan 4, Malmö